מונוגליצרידים ודיגליצרידים – שימושים בתעשיית המזון
במונוגליצרידים ודיגליצרידים נעשה שימוש כתוספי מזון, תחת קטגוריית חומרים מתחלבים – Emulsifier ותחת מספר E-471.
בלחמים – מתפקדים כמרככים, משפרים נפח ומרקם, מאריכים רעננות הלחם ואת חיי המדף.
בתערובת לעוגות – משפרים את נפח ומרקם העוגה.
במרגרינה – משמשים לייצוב התחליב.
חמאה וממרחים שונים – מייצבים את התחליב, מפחיתים דביקות ומשפרים את הטעם.
קינוחים קרמים ומקציפים – משפרים את אוורור ויציבות הקצף.
בגלידות – משפרים את תחושת השמנתיות, שומרים על מבנה יציב ומקטינים את זמן ההקפאה.
גבינות – עוזרים לקבלת מרקם חלק ואחיד.